Технология „акулска кожа“ (Shark Skin Technology (SST)) – какво означава това?

Иновативната технология Shark Skin за максимална защита срещу аквапланинг

01_shark_skin

Изящното природно изкуство за ниско съпротивление във водата

Ако някога сте били достатъчно близо до акула, за да видите нейната невероятна и уникална текстура на кожата, сте били свидетели на най-изобретателна страна на майката-природа. Този ефект е пресъздаден в нашите гуми RainSport 3 и RainExpert 3.

Отдалеч акулите изглеждат гладки, почти хлъзгави, но отблизо ще откриете люспи, които приличат на заключващи се миниатюрни зъби. Тези зъби – или дермални люспи, както са известни – не просто защитават акулата, но щръкват като козина и притискат водата към тялото й по-ефективно и с по-малко съпротивление. Така че те дебнат плячката си. По-бързо. По-тихо. С по-малко съпротивление. 

02_tyre_detail

Бионика за подобрена безопасност и удоволствие от шофирането

Сложните канали на люспите вдъхновиха нашите дизайнери да създадат технологията Shark Skin (SST), използвана в гумите RainSport 3 и RainExpert 3. Използването на бионика ни позволи да пресъздадем ефекта на кожата на акула в нашата шарка на протектора, за да предотвратим водното завихряне и бързо да изтласкваме водата изпод гумата.

Тази революционна технология означава, че гумите преминават през локвите без да губят контакт с пътя. Докато водата преминава през техните канали при висока скорост, тя бива ефективно и бързо разпръсквана, което означава, че гумите поддържат своя контакт с пътната настилка и рискът от аквапланинг се намалява.

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. Марка на Continental.*