Как да поставите гуми RainSport 3

Дизайнът на протектора с оптимизиран поток на нашите RainSport 3 и RainExpert 3 е уникален. За да се уверите, че се възползвате от всички предимства на гумите, трябва да ги поставите по правилния начин. Тази статия обяснява как да ги монтирате, както и защо това е важно.

01_what_is_the_right_way_to_fit

Какъв е правилният начин за поставяне на гумите?

Дизайнът на RainSport 3 и RainExpert 3 комбинира най-добрите елементи от еднопосочните и асиметричните шарки на протектора. Но какво означава това, когато стане дума за поставянето им? Докато еднопосочните гуми имат стрелка на страничната стена, която показва изискваната посока на движение, асиметричните гуми (включително асиметричните шарки на протектора с оптимизиран поток) имат отпечатани думи на страничните стени. Посоката на движение е без значение. Важното е да се придържате към инструкцията и да поставите страната, маркирана с „OUTSIDE“ (Навън) откъм края на пътя, далеч от центъра на автомобила. RainSport 3 и RainExpert 3 се монтират като асиметрични гуми, като техните по-големи блокове на протектора трябва да гледат навън.

Както виждате на диаграмата, при RainSport 3 думите „OUTSIDE“ (Навън) и „INSIDE“ (Навътре) са ясно отбелязани с цел по-лесно поставяне. Това е приложимо и за RainExpert 3.

RainSport 3 беше наградена с престижната награда Red Dot Design Award. Съдиите оцениха нейната иновативна технология и ясното послание за уникална динамика.

Uniroyal. Марка на Continental.*