Етикет за гуми на ЕС

Предистория


През ноември 2012 г. беше въведен стандартен етикет за автомобилните гуми в Европа: базиран на три критерия, етикетът за гуми на ЕС предоставя информация за екологичните и безопасни характеристики на дадена гума с цел подобряване на сигурността на пътя и намаляване на замърсяването.


Стойности на етикета

New content item

Спиране на мокра настилка

Надеждното сцепление при мокри условия е от критично значение за безопасното шофиране. Ефективността се оценява в класове, от A до G (въпреки че D и G в момента не се използват). Разликата в спирачния път между гума от клас A и такава от F може да достигне до 18 метра.

eutyrelabel_fuel

Горивна ефективност

Намаленото съпротивление при търкаляне пести гориво и намалява CO2 емисиите. Гумите от клас А осигуряват най-добрата горивна ефективност, като всеки следващ клас до G увеличава разхода с около 0,1 л при автомобил, който изразходва 8 л/100 км (36 мили/галон).

New content item

Шум

Това е външният шум на гумата и се измерва в децибели. Колкото повече запълнени ивици има на етикета, толкова по-шумни са гумите.

Визуализатор за етикети за гуми на ЕС


По-долу ще откриете нашия визуализатор за етикети за гуми на ЕС за всички продукти на Uniroyal. Просто въведете необходимите стойности и вашият етикет за гуми на ЕС ще бъде наличен.

Uniroyal. Марка на Continental.*